Anda Pengunjung ke

Bila kita dapat ALLAH kita akan dapat segalanya.

بسم الله الرحمن الرحيم

Hidup ni penuh persolan? Benda yang tak di jangka seringkali singgah menerpa dalam hidup kita.Di saat kita ingin memilih yg lain tetapi yang lain kita dapat.Yang di rancang tidak menjadi dan akhirnya lahir keresahan dan kesedihan.Hati mula resah dan gelisah memikirkan solusi .Kekuatan mula hilang.Jiwa lemah.
Bahagia dan ketenangan bukan hanya apabila kita memiliki apa yg kita mahu tapi bahagia itu boleh di rasa tika kita di landa masalah atau musibah. p/s : aku cakap kat sini sebab aku sendiri lalui.BAHAGIA ITU PILIHAN !
Apabila kita meyakini setiap masalah yang kita dapat adalah ujian dari Allah dan yakin ALLAH pasti akan tunjukkan jalan keluar insyaALLAH jiwa mula tenang dan penuh pasrah padaNYA. .Setiap inci masalah yang kita hadapi adalah dengan izin ALLAH.Bagaimana boleh bahagia tika diri dalam kesedihan?bagiku, apabila hati meletakkan sepnuh pengharapan hanya pada ALLAH.Hanya ALLAH yang akan meyelesaikan masalah dan apa jua kesulitan yang kita lalui.Banyakkan istighfar dan tingkatkan amalan. Bahagia bila ALLAH ada dalam hati.tak caye..try lah...:D Bila kita dapat ALLAH kita akan dapat segalanya...yakinlah...:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih Sudi Baca,Semoga Bermanfaat ! :)