Anda Pengunjung ke

.::: Menanti Pelangi Indah :::.

بسم الله الرحمن الرحيم


    Suka,duka silih berganti.Hidup tak seindah yg dirancang,tak seperti yg di impi.Kehidupan adalah sebuah realiti yang pasti mengukir pelbagai reaksi dan emosi.Lemah tak berdaya saat kesedihan merantai jiwa,Aku bangun dan bangkit semula.Begitulah sebaliknya kerna aku yakin setelah kesulitan pasti ada kesenangan dan kemudahan.Allah Maha Pengasih dan penyayang.......:)

“...Barangsiapa yang bertaqwa kepada ALLAH nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada ALLAH nescaya ALLAH akan mencukupkan (keperluannya).” (Surah a-Talaq: 2-3)

Yakinlah sesungguhnya ALLAH akan bantu untuk selesaikan semua masalah.Sesungguhnya ALLAH Maha Kuasa,Makhluk tiada kuasa apa-apa.Allah Yang Beri Manfaat,Allah juga yang beri mudharat..Allah boleh buat sesuatu tanpa asbab,dengan asbab juga berlawanan dengan asbab."KUN FAYAKUN !..saat ALLAH berkata jadi...maka jadilah ia...."

Sabar Ku menanti Pelangi itu......:)


 "Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. " :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih Sudi Baca,Semoga Bermanfaat ! :)